Geboren 1971 in Rotterdam en opgegroeid in de Krimpenerwaard ben ik na de LTS, MTS en HTS Elektrotechniek, waarbij ik ook HEAO Commerciële Economie gevolgd heb, gaan werken als software engineer. In 2009 ben ik naast mijn voltijdbaan in deeltijd Filosofie gaan studeren aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en heb deze studie op mijn thesis over kunstmatige intelligentie na afgerond. Tijdens de studie filosofie heb ik kennis gemaakt met politieke filosofie, ethiek en 'de geschiedenis van ideeën', zaken die je aan het denken zetten over je eigen motivatie, rechtvaardigingen en meer in het algemeen waar je voor staat en wat je daarmee doet. In 2014 zijn wij in de Hoeksche Waard komen wonen - waar mijn grootvader geboren en getogen is - en ben ik lid geworden van GroenLinks.
GroenLinks heeft als enige partij in Nederland een holistische visie op de samenleving en combineert op pragmatische wijze de zorg voor milieu, mens en natuur. Er is niet één alles overheersend adagium waartoe alle standpunten gereduceerd moeten kunnen worden. Ik vind GroenLinks dan ook verfrissend, eerlijk en genuanceerd.
Ben je geboren in Nederland, dan heb je donders veel geluk. Ben je geboren in een gezin dat geen financiële moeilijkheden kent, waar harmonie en geborgenheid is, dan heb je nog meer geluk. Geluk, want je hebt er niet voor gekozen. Je hebt noch je ouders noch de omgeving gekozen waarin je opgroeit. Maar die omgeving is bijna alles bepalend voor wat je leert, voor wat je ziet en even zo belangrijk voor de zaken die je niet ziet en dus niet leert. Ruimtelijke ordening, kunst, cultuur en onderwijs zijn zaken die een belangrijke rol spelen in de samenleving en mensen handvatten aanreiken waarmee ze op constructieve wijze hun lot in eigen hand kunnen nemen. Ik wil me dan ook sterk maken voor een open Hoeksche Waard met kwalitatief hoogstaand en breed onderwijs dat toegankelijk is voor iedereen.
Economie en leefomgeving zijn evenzo belangrijk. In de neoliberale economische modellen wordt de natuur als een onuitputtelijke en kosteloze bron gezien die uitgebuit en opgebruikt kan worden. Opvorderende economie noem ik het. Alle techniek en wetenschap wordt in het werk gezet om zonder oog voor de grenzen aan het zelfherstellendvermogen van mens en natuur een maximale opbrengst tegen minimale kosten te realiseren. Deze opvorderende exploitatie kent een waarde nul toe aan mens en natuur: ze zijn er en dus mag je ze inzetten totdat ze kapot zijn. Zo hoort het niet. In een productieve samenleving zorg je voor elkaar en voor je omgeving. Je houdt je omgeving netjes en je repareert wat kapot is. Met 'repareren' zijn we al begonnen, al is het langzaam en moeizaam. Zonnepanelen, windmolens, afval scheiden en recyclen en elektrische auto's: de technieken zijn er en zullen zich alleen verbeteren wanneer ze gebruikt worden.
Met deze twee kernwaarden, openheid en duurzaamheid, wil ik bijdragen aan een bloeiende gemeenschap waarin mensen - jong en oud - een plaats kunnen vinden in een duurzame agrarische cultuur.