GroenLinks Hoeksche Waard kijkt tevreden terug op een goed debat over de mobiliteit in de Hoeksche Waard, waarbij uiteraard veel aandacht aan de eventuele komst van de A4-Zuid is gegeven.

Dit debat - waarbij zowel voor- als tegenstanders van de A4-Zuid bij aanwezig waren - vond plaats op 20 september in De Overbrugging in Oud-Beijerland. Over het debat schreef Vincent Rietvelt, nummer 2 op de kandidatenlijst van GroenLinks voor de aankomende verkiezing, het volgende:

Mooie avond gehad gisteren. Goede opkomst en leuke debatten. De conclusie was dat de A4 met name een belangrijke rol speelde tijdens het debat, maar dat er voor 2028 niet over gesproken wordt in Den Haag. Flink investeren in betaalbaar en toegankelijk OV gaat dus essentieel worden de komende jaren.

Ook voor Berend Potjer, statenlid voor GroenLinks in Zuid-Holland, was de conclusie helder:

A4-Zuid speelt GEEN belangrijke rol bij aanpak verkeersproblemen Hoekse Waard.

Deze conclusie wordt echter niet door iedereen gedeeld. Zo denkt Leon Hoek van VVD Hoeksche Waard, ook aanwezig tijdens de debatavond, anders over het oplossen van de mobiliteitsproblematiek op het eiland. Voor hem moet de A4-Zuid, aan een aantal voorwaarden gekoppeld, wel mogelijk zijn in de toekomst.

Meer over de avond en de discussies is in dit verslag van het AD te lezen.

Ook is een verslag van de avond hieronder te vinden, samen met de vragen die Berend Potjer aan de provincie heeft gesteld na de avond.