Na ons huiskamerbezoek in Maasdam was gisteren Numansdorp aan de beurt. En dit keer was het een heel bijzondere “huiskamer”. Onze lijsttrekker Sandra Hol was aanwezig in de haven van Numansdorp op de boot “de Volharding”.

Aangezien GroenLinks de afgelopen 4 jaar niet vertegenwoordigd was in de gemeenteraad van Cromstrijen was dit een belangrijke avond. Goed om van betrokken inwoners te horen wat er speelt in Numansdorp. Er gaat een boel goed, zo is men zeer enthousiast over de komst van een nieuw zwembad. Ook de visie op het strand wordt omarmd.

Er zijn ook zorgen. Jongeren verlaten de gemeente bij gebrek aan betaalbare woningen. Uitgaansgelegenheden vertrekken uit het dorp, iets dat door de jongeren zeer wordt betreurd.

Vooral het gebrek aan inspraak/meedenken wordt door inwoners gemist. Het Kunstwerk is daar een goed voorbeeld van. 
Inspraak voor bewoners moet beter geregeld worden in de nieuwe gemeente. Bewoners zouden willen dat er elk jaar bewonersavonden in diverse dorpen op belangrijke thema’s door de nieuwe raad gehouden gaan worden.

Al met al weer een bijzonder zinvolle avond. Op naar de volgende! Binnenkort zijn we te vinden in Strijen en in Klaaswaal. Zien we u daar?